imgur
Celoteh MD :)
click on the dropdown menu to navigate through this blog

arnab peliharaan :)
Monday, February 11, 2013 ★ 6:56 AM │ (0) angels

hey , hai , assalamualaikum semua....terlebih dahulu nak cakap SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA CINA bagi mereka yg meraikannya....Wah , punye la excited nak raya kat umah pak cik taun nie , tapi ......
taun nie pak cik beraya kat kl or jb ...hmm kalo tak silap la....: / hmm , tak pe la...agi pun , busy ngn kelas tmbahan ...mood nak raya pon terbang melayang-layang mcm layang-layang ...haha K suda merapu !

nasib baik malam nie tak de kelas ...


Papewpon , aq rase beruntung coz setiap taun , dapat merayakan 2 perayaan....first , hari raya aidilfitri n second , hari raya cina....Coz dulu my mama anak orng cina :) Untunglah kan ? bak kata kwn2 .....haha , tapi memang best pown....hoho *plisssss jealouszzzzz...haha :D Best bukan apa , best dapat duit la kan ? ahaks XD ....tapi , serius aq beruntung sngat ! Wah , my mama pon ada belikan baju  baru untuk sya , untuk menggayakannya semasa beraya lah kononnya.... Tapi seriusss , aq suka ..Thanks mama <3

mcm mne ?
seriusss lawa bju nie ! thnks mama !


hoho , selalunya mse ari raya cina pertama , kami sekluarga beraya ke rumah pak cik dan mak cik ....tapi taun nie , may be pergi ke rumah pak cik , tapi tidak tahu bila...sbb pak cik beraya di tmpat lain....hoho , tidak mngapalah.....kami seklurga mengerti hehe :)


Tapi , walaupun hnya duduk di rumah mase cuti raya cina selain ke kelas tmbahan....aq berasa gembira krana dpt mnjaga arnab-arnab yg comel ...hoho..,Pada mulanya , cuma ada 4 ekor...tapi smalam , ayah beli lagi seekor...hoho Serius , arnab-arnab nye comel....Wah , arnab-arnab nie kan , memang kuat makan ! tadi , ku suap arnab-arnab nie makan dengan kangkung...hoho .Tapi selain tu, arnab nie jugak makan dedak ..
hmmm, tapi aq sedih sbb arnab yg bru ayh beli , aka tony sakit....kaki dia sakit...hmmm , so smalam , aq mnjadi 'doktor haiwan' sementara ...dngan memberikan minyak gamat di kakinya...haha...memandai aq jewk...hoho *korng jgn la tiru apa yg aq buat ... Smalam jugak , ayah buat penghadang kat tngah2 kandang arnab-arnab nie....sbb , 4 ekor arnab yg lame tu aka suzuki , koko , betik n whatever la kan namenya? pelikss-pelikss jewk adex-adex aq bagi name...*mcm da takde name lain...xpe2 nnti aq tukar namenya,,hoho....hah , berbalik kpd crita , 4 arnab yg lain tu 'membuli' tony...hmm so, bagus la diasingkan...


aq harap sngat , tony cepat smbuh :)

hmmm, mama , abng , adik , pnggil aq 'doktor'
hoho , sbb aq merawat tony...
smoga aq mnjadi doktor suatu ari nnti :) 


K,penat bercrita kisah arnab-arnab peliharaan kluargaku yg bermacam-macam ragam...So , korang nak tngok tak arnab-arnab nya ? mesti nak kan ? So jom tengok gmba.......

korng jgn tengok harga tu okay...*tak sempat edit
So , fokus kat gmba arnab tu jewk k...


ini tony :)
comel kan dia , mcm orng yg merawat nya...haha *perasaan :3


hah , tengok 4 ekor arnab nie...
hishhh , kuatnya makan !


hah , tengok !
tak sabar-sabar nak makn ! 
geram ku tngok !


cepat giler abiz...
hishhh , kecian...lapar yer ?


tak mau ! tak mau ! tak mau gado-gado !
'doktor' tak ajar gado-gado nie ...
eh eh silap atin tak ajar pon gado-gado nie ....haha :D


hmm , nie tony....
korng doakan ye smoga tony cepat smbuh.... : /


hmmmm , itu lah kisah arnab-arnab peliharaan kluarga sya....So , happy sngat sbb dapt mnjaga , merawat , membersih kandang n bnyk agi 'me' lah kan ,,..ahakss ..So , smoga arnab-arnab nie sihat n smoga aq dpt mnjadi seorng doktor maybe suatu ari nnti ! mane tahu kan ? 




So , thnks sngat-sngat bace my post kali nie :)
hope enjoy membacanya....
ikhlas dari sya MD ^_^








Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
MD is here
md harap sngat dapat straight a+ for SPM 2013 :)

hey , hai, halooo n assalamualaikum pngunjung blog yg di sayangi haha *k bedekah ayat aq ! papewpon aqu hnyalah insan biasa yg ingin membuat sesuatu yg luar biasa ....insya'allah suatu ari nnti....mane tahu kan ? Okay, blog nie ,hanya suka-suki sajewk...tak de kena mngena dngn sape2 coz blog nie kira diari kedua aq :) aq nie suka shopping tau ! aq juga suka tngok citer korea ! n paling penting aq suka makan ! haha...taun nie aq SPM ...So 17 taun la kan ? bufday aq 12/12 .lahir kat bp...aq orang johor...aq harap ,aq akan jadi seorang yg baik dan menjadi kbnggaan ibu dan ayah ! ,k itu jewk la nak cakap...So,thnk you :)
Tagboard
tinggalkan jejak anda di sini :)

Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


madie fadh lyssa suhaila quna Dena Hana Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend

Facebook
arnab peliharaan :)
Monday, February 11, 2013 ★ 6:56 AM │ (0) angels

hey , hai , assalamualaikum semua....terlebih dahulu nak cakap SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA CINA bagi mereka yg meraikannya....Wah , punye la excited nak raya kat umah pak cik taun nie , tapi ......
taun nie pak cik beraya kat kl or jb ...hmm kalo tak silap la....: / hmm , tak pe la...agi pun , busy ngn kelas tmbahan ...mood nak raya pon terbang melayang-layang mcm layang-layang ...haha K suda merapu !

nasib baik malam nie tak de kelas ...


Papewpon , aq rase beruntung coz setiap taun , dapat merayakan 2 perayaan....first , hari raya aidilfitri n second , hari raya cina....Coz dulu my mama anak orng cina :) Untunglah kan ? bak kata kwn2 .....haha , tapi memang best pown....hoho *plisssss jealouszzzzz...haha :D Best bukan apa , best dapat duit la kan ? ahaks XD ....tapi , serius aq beruntung sngat ! Wah , my mama pon ada belikan baju  baru untuk sya , untuk menggayakannya semasa beraya lah kononnya.... Tapi seriusss , aq suka ..Thanks mama <3

mcm mne ?
seriusss lawa bju nie ! thnks mama !


hoho , selalunya mse ari raya cina pertama , kami sekluarga beraya ke rumah pak cik dan mak cik ....tapi taun nie , may be pergi ke rumah pak cik , tapi tidak tahu bila...sbb pak cik beraya di tmpat lain....hoho , tidak mngapalah.....kami seklurga mengerti hehe :)


Tapi , walaupun hnya duduk di rumah mase cuti raya cina selain ke kelas tmbahan....aq berasa gembira krana dpt mnjaga arnab-arnab yg comel ...hoho..,Pada mulanya , cuma ada 4 ekor...tapi smalam , ayah beli lagi seekor...hoho Serius , arnab-arnab nye comel....Wah , arnab-arnab nie kan , memang kuat makan ! tadi , ku suap arnab-arnab nie makan dengan kangkung...hoho .Tapi selain tu, arnab nie jugak makan dedak ..
hmmm, tapi aq sedih sbb arnab yg bru ayh beli , aka tony sakit....kaki dia sakit...hmmm , so smalam , aq mnjadi 'doktor haiwan' sementara ...dngan memberikan minyak gamat di kakinya...haha...memandai aq jewk...hoho *korng jgn la tiru apa yg aq buat ... Smalam jugak , ayah buat penghadang kat tngah2 kandang arnab-arnab nie....sbb , 4 ekor arnab yg lame tu aka suzuki , koko , betik n whatever la kan namenya? pelikss-pelikss jewk adex-adex aq bagi name...*mcm da takde name lain...xpe2 nnti aq tukar namenya,,hoho....hah , berbalik kpd crita , 4 arnab yg lain tu 'membuli' tony...hmm so, bagus la diasingkan...


aq harap sngat , tony cepat smbuh :)

hmmm, mama , abng , adik , pnggil aq 'doktor'
hoho , sbb aq merawat tony...
smoga aq mnjadi doktor suatu ari nnti :) 


K,penat bercrita kisah arnab-arnab peliharaan kluargaku yg bermacam-macam ragam...So , korang nak tngok tak arnab-arnab nya ? mesti nak kan ? So jom tengok gmba.......

korng jgn tengok harga tu okay...*tak sempat edit
So , fokus kat gmba arnab tu jewk k...


ini tony :)
comel kan dia , mcm orng yg merawat nya...haha *perasaan :3


hah , tengok 4 ekor arnab nie...
hishhh , kuatnya makan !


hah , tengok !
tak sabar-sabar nak makn ! 
geram ku tngok !


cepat giler abiz...
hishhh , kecian...lapar yer ?


tak mau ! tak mau ! tak mau gado-gado !
'doktor' tak ajar gado-gado nie ...
eh eh silap atin tak ajar pon gado-gado nie ....haha :D


hmm , nie tony....
korng doakan ye smoga tony cepat smbuh.... : /


hmmmm , itu lah kisah arnab-arnab peliharaan kluarga sya....So , happy sngat sbb dapt mnjaga , merawat , membersih kandang n bnyk agi 'me' lah kan ,,..ahakss ..So , smoga arnab-arnab nie sihat n smoga aq dpt mnjadi seorng doktor maybe suatu ari nnti ! mane tahu kan ? 




So , thnks sngat-sngat bace my post kali nie :)
hope enjoy membacanya....
ikhlas dari sya MD ^_^








Photobucket
OLDER POST | NEWER POST