imgur
Celoteh MD :)
click on the dropdown menu to navigate through this blog

Aktiviti Lepas Peksa PART 1
Monday, December 16, 2013 ★ 8:08 AM │ (0) angels




haloo duniaaa !! haloo bloggerss !! haloo guyss !! okayyy halooo semuaaaa ....hahaha menggila jappp...yolahhh da lame tak update ini bloggg...hahaha k 'Aq Rindu Blog Ni' hoho ...Baru ari niee terasa nak bukak bloggg...tangan gila nak menaippp ...Owhh , okayy nak story mory cikit kat korang nieee...Aq da abis peksa SPM...hahaha leganyaaa....Tapiii ,, aq takuttt gilaa n takuttt nak menunggu result kluarrr ...grrrr takutnyaaa ...koranggg please !!! doakan aku smoga aku dapat straight A + for SPM ....OKayyy ...thnks youuu ! Sayang korangggg.... 


haha ,okayyy korang rase apa aku buat lepasss SPM ? k cer teka !! hahaha ....Okaylaaa , aq time lepas abiss peksa jewkkk duduk umahhh jewkkk...tolong mama , makan ,tido , baca novel , tengok movie , tengok citer korea ....hah gitu jewk la rutin harian akuuu....bosan tak ? k memang la kan ??? tapi nak wat cam neee ....redooo jewk laaa...ahakss...

tapiii , aku ada jugakk la outing ngn kawan2 , ekot rombongan ...n jalan2 hoho nak release tension katanyaaa...hahaha ..Tapi okayylaaa aku suka sangatt...First , aku ngn kawan2 ada wat plannn 3 hari 2 malam tido kat homestayy ..okayy menjadi la jugakkk...walaupunn ada yang cancel last minute...tapi best laa...okayyy aku ditugaskan olehh geng KFD untuk bawak barang2 nak wat spaghetti ...Okayy aq pon on jewk la kannn....So, aku suruhh my mom beli untuk akuuu....

okayy so sampai jewkk homestayyy...aku kemass barang2 aku n tunggu kawan2 lain yg blum datanggg...k 'janji melayu' betulll ...cakap pkul 12 hah hambik ko...pkul 2 bru datangg hahaha...tapi takpelaaa....korang memang terbaik !!! hahaha...lepass tuuu aku n kawan2 start prepare barang nak wat spaghetti...okayy so operasi bermulaaa..hoho 

see ... spaghetti time :)

okayyy , seriuss menangis aku potong bawang tuuu...hahaha *mama tolongggg!!!! K menjerit dalam hati jewkkk...mama nak masakkan kat umahhh...tapi aku degilll ...nak masak sendiri kat homestay....So , aku terima jewkk laa....nasib baik aten farhana tolonggg...kalo takkkkk...memang tak jadi la kuahhnyaaa...hahaha ,, Tapi akhirnyaa jadi jugakk kuahnyaaa....kami makan beramai - ramai...hmmm laku taww spaghetti I ....hmmm Coz what ? habissss licinnn...hahhaha k bangga sekejappp ahaksss....


okayy malam pertama kat homestayyy...kitaorng juzz tengok moviee koreaa sama-sama...makan kfc n makan burger daripada shazana ...okayy malam tuuu...peruttt aku fulll gilerrr...smpai nak termuntahhh aku...hahhaha Tapi seriuss korng semua aka geng KFD memang daebak gilerrr !!!tidur pun awal...coz semuanyaa kepenatannn...tapi aku tak tahuu la wat apaa ? ahakss mungkin kenyang sanagttt kutttt,,...mungkinlaaa...ahaha :D


Sooo ,, jenjengjenggg...hari kedua kat homestayyy...okayyy pagi2 da bangunnn...anak dara tak baik bangun lambatt...*haha ayat mama gua :) okayyy aku bangun solat subuh n prepare barang untuk buat breakfast...katanyaa dyorang nak wat murtabak maggi...So , aku ditugaskan untuk potong bawang halus2...okayy saya menurut perintahhh...ahahaha...tapi kali niee aku potonggg bawang tak nangiss daaaa...okayyy aku da bole potong bawanggg tanpa nangisss hehehe ...*happy gilerrr ...pagi tu jugakkk 5 orang geng KFD mar , aini , ida , aten , ana gi joggingg...So , tinggal aku , shaz , lina , n mira kat umahhh....hoho

see , dyorang gi jogging  :) 


murtabak maggi time :)


good job aten farhana ! 


okayy lepas breakfast ,,kitaorang tengokk moviee sesamee....tengahh hari tuu dyorangg masakk nasi n sardinnn...tapi aku tak sedarrr pon dyorang masakkk...cozz aku tetidooo...hahhaha k lawakkk...dyorangg tak kejuttt aku ponnn...So , tak dapat aku snap dyorang masakkk ...ahaha gitula citernyaaa...n then kitaorang tengok movie highland tower sesamaaaa...hahaha k memang seronok gilerrr...walauponnn takutt nak tengokkk...tapi sebab ada geng KFD rasa takutt ponn hilanggg...hohoho ..Petang pulakk geng KFD bersiap sedia untuk hidupkan arang for BBQ ..So , berhempas pulas la kami nak menghidupkannyaaa...tangan ana pon habis hitammm...n da tak serupa tangan daaa..hoho nak tengok tak hasilnyaaa

see , susah payah geng KFD bersama ahaha...
semata-mata nak makan hoho :D


okayy malam tuu...semua tido lambatt...coz malam tuuu,,malam terakhir kat homestayyy dengan geng KFD...So , tido lambat pon tak kesahhh..haha ,... Okayy , kitaorang main game malam tuu...aku pon tak tahu game apa sebenarnya...tapi aku layannn jewk la kannn...yang aku tahu game tuuu ,, kalo aku tak boley nak cakap jujurrr aku kena amekkk denda ...So , korang nak tengok denda tuuu ?


nie lahh antara dendanyaaa :)

tapi malam tuuu aku cakap jujurrr...aku tak amekk pon denda tuuu...ahaha ... smua soalan yg geng KFD tanya aku jawabbb...hoho Malam tu jugakkk kitaorng ngumpat pasal ..... haha pembetulan tak ngumpattt okay !!! memang kenyataan !!! haha sape la ...... hoho .Aku harap ...... berubah laaa woiiii *sudah cukup sudah haha tetibaaa.. :D


hari ketiga menjelmaaaa ... okayyy terasa sedihhh sangattt sebab pukul 11 da kluarrr homestayyy...pagi2 tu sarapan sama2 dengan geng KFD ... tengok citer kat tv n nanyi giler2 kat bilikkk...ahaha ...k tak de kejaaa...Aq tak sempat nak amek gamba ramai2 So , aku letak gamba nieee 


geng KFD seriusss aku rindu gilerrr korangggg :')
korang memang TERBAIK :)




Okayyy , mama da marah aku suoh tidoo cozz esok nak dengar ceramah kreta...k papai koranggg ..assalamualaikum :)





Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
MD is here
md harap sngat dapat straight a+ for SPM 2013 :)

hey , hai, halooo n assalamualaikum pngunjung blog yg di sayangi haha *k bedekah ayat aq ! papewpon aqu hnyalah insan biasa yg ingin membuat sesuatu yg luar biasa ....insya'allah suatu ari nnti....mane tahu kan ? Okay, blog nie ,hanya suka-suki sajewk...tak de kena mngena dngn sape2 coz blog nie kira diari kedua aq :) aq nie suka shopping tau ! aq juga suka tngok citer korea ! n paling penting aq suka makan ! haha...taun nie aq SPM ...So 17 taun la kan ? bufday aq 12/12 .lahir kat bp...aq orang johor...aq harap ,aq akan jadi seorang yg baik dan menjadi kbnggaan ibu dan ayah ! ,k itu jewk la nak cakap...So,thnk you :)
Tagboard
tinggalkan jejak anda di sini :)

Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


madie fadh lyssa suhaila quna Dena Hana Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend

Facebook
Aktiviti Lepas Peksa PART 1
Monday, December 16, 2013 ★ 8:08 AM │ (0) angels




haloo duniaaa !! haloo bloggerss !! haloo guyss !! okayyy halooo semuaaaa ....hahaha menggila jappp...yolahhh da lame tak update ini bloggg...hahaha k 'Aq Rindu Blog Ni' hoho ...Baru ari niee terasa nak bukak bloggg...tangan gila nak menaippp ...Owhh , okayy nak story mory cikit kat korang nieee...Aq da abis peksa SPM...hahaha leganyaaa....Tapiii ,, aq takuttt gilaa n takuttt nak menunggu result kluarrr ...grrrr takutnyaaa ...koranggg please !!! doakan aku smoga aku dapat straight A + for SPM ....OKayyy ...thnks youuu ! Sayang korangggg.... 


haha ,okayyy korang rase apa aku buat lepasss SPM ? k cer teka !! hahaha ....Okaylaaa , aq time lepas abiss peksa jewkkk duduk umahhh jewkkk...tolong mama , makan ,tido , baca novel , tengok movie , tengok citer korea ....hah gitu jewk la rutin harian akuuu....bosan tak ? k memang la kan ??? tapi nak wat cam neee ....redooo jewk laaa...ahakss...

tapiii , aku ada jugakk la outing ngn kawan2 , ekot rombongan ...n jalan2 hoho nak release tension katanyaaa...hahaha ..Tapi okayylaaa aku suka sangatt...First , aku ngn kawan2 ada wat plannn 3 hari 2 malam tido kat homestayy ..okayy menjadi la jugakkk...walaupunn ada yang cancel last minute...tapi best laa...okayyy aku ditugaskan olehh geng KFD untuk bawak barang2 nak wat spaghetti ...Okayy aq pon on jewk la kannn....So, aku suruhh my mom beli untuk akuuu....

okayy so sampai jewkk homestayyy...aku kemass barang2 aku n tunggu kawan2 lain yg blum datanggg...k 'janji melayu' betulll ...cakap pkul 12 hah hambik ko...pkul 2 bru datangg hahaha...tapi takpelaaa....korang memang terbaik !!! hahaha...lepass tuuu aku n kawan2 start prepare barang nak wat spaghetti...okayy so operasi bermulaaa..hoho 

see ... spaghetti time :)

okayyy , seriuss menangis aku potong bawang tuuu...hahaha *mama tolongggg!!!! K menjerit dalam hati jewkkk...mama nak masakkan kat umahhh...tapi aku degilll ...nak masak sendiri kat homestay....So , aku terima jewkk laa....nasib baik aten farhana tolonggg...kalo takkkkk...memang tak jadi la kuahhnyaaa...hahaha ,, Tapi akhirnyaa jadi jugakk kuahnyaaa....kami makan beramai - ramai...hmmm laku taww spaghetti I ....hmmm Coz what ? habissss licinnn...hahhaha k bangga sekejappp ahaksss....


okayy malam pertama kat homestayyy...kitaorng juzz tengok moviee koreaa sama-sama...makan kfc n makan burger daripada shazana ...okayy malam tuuu...peruttt aku fulll gilerrr...smpai nak termuntahhh aku...hahhaha Tapi seriuss korng semua aka geng KFD memang daebak gilerrr !!!tidur pun awal...coz semuanyaa kepenatannn...tapi aku tak tahuu la wat apaa ? ahakss mungkin kenyang sanagttt kutttt,,...mungkinlaaa...ahaha :D


Sooo ,, jenjengjenggg...hari kedua kat homestayyy...okayyy pagi2 da bangunnn...anak dara tak baik bangun lambatt...*haha ayat mama gua :) okayyy aku bangun solat subuh n prepare barang untuk buat breakfast...katanyaa dyorang nak wat murtabak maggi...So , aku ditugaskan untuk potong bawang halus2...okayy saya menurut perintahhh...ahahaha...tapi kali niee aku potonggg bawang tak nangiss daaaa...okayyy aku da bole potong bawanggg tanpa nangisss hehehe ...*happy gilerrr ...pagi tu jugakkk 5 orang geng KFD mar , aini , ida , aten , ana gi joggingg...So , tinggal aku , shaz , lina , n mira kat umahhh....hoho

see , dyorang gi jogging  :) 


murtabak maggi time :)


good job aten farhana ! 


okayy lepas breakfast ,,kitaorang tengokk moviee sesamee....tengahh hari tuu dyorangg masakk nasi n sardinnn...tapi aku tak sedarrr pon dyorang masakkk...cozz aku tetidooo...hahhaha k lawakkk...dyorangg tak kejuttt aku ponnn...So , tak dapat aku snap dyorang masakkk ...ahaha gitula citernyaaa...n then kitaorang tengok movie highland tower sesamaaaa...hahaha k memang seronok gilerrr...walauponnn takutt nak tengokkk...tapi sebab ada geng KFD rasa takutt ponn hilanggg...hohoho ..Petang pulakk geng KFD bersiap sedia untuk hidupkan arang for BBQ ..So , berhempas pulas la kami nak menghidupkannyaaa...tangan ana pon habis hitammm...n da tak serupa tangan daaa..hoho nak tengok tak hasilnyaaa

see , susah payah geng KFD bersama ahaha...
semata-mata nak makan hoho :D


okayy malam tuu...semua tido lambatt...coz malam tuuu,,malam terakhir kat homestayyy dengan geng KFD...So , tido lambat pon tak kesahhh..haha ,... Okayy , kitaorang main game malam tuu...aku pon tak tahu game apa sebenarnya...tapi aku layannn jewk la kannn...yang aku tahu game tuuu ,, kalo aku tak boley nak cakap jujurrr aku kena amekkk denda ...So , korang nak tengok denda tuuu ?


nie lahh antara dendanyaaa :)

tapi malam tuuu aku cakap jujurrr...aku tak amekk pon denda tuuu...ahaha ... smua soalan yg geng KFD tanya aku jawabbb...hoho Malam tu jugakkk kitaorng ngumpat pasal ..... haha pembetulan tak ngumpattt okay !!! memang kenyataan !!! haha sape la ...... hoho .Aku harap ...... berubah laaa woiiii *sudah cukup sudah haha tetibaaa.. :D


hari ketiga menjelmaaaa ... okayyy terasa sedihhh sangattt sebab pukul 11 da kluarrr homestayyy...pagi2 tu sarapan sama2 dengan geng KFD ... tengok citer kat tv n nanyi giler2 kat bilikkk...ahaha ...k tak de kejaaa...Aq tak sempat nak amek gamba ramai2 So , aku letak gamba nieee 


geng KFD seriusss aku rindu gilerrr korangggg :')
korang memang TERBAIK :)




Okayyy , mama da marah aku suoh tidoo cozz esok nak dengar ceramah kreta...k papai koranggg ..assalamualaikum :)





Photobucket
OLDER POST | NEWER POST