imgur
Celoteh MD :)
click on the dropdown menu to navigate through this blog

Aktiviti lepas peksa PART 2
Friday, March 7, 2014 ★ 9:11 AM │ (0) angels

Hello , haiiii , aneoseyo ...hehe ... okay ari niee macam bosann jee..ohoho yla mcm takde kerja nak wat kann ? ahah ...slalunya tolong mama gosok baju adik , baca novel n tngok citer korea....tapi malam nie mcm menggilaa nak update blogg...so , apa agi pinjam laptop abang n start update ! okay sblum nie cerita pasal aktiviti lepas peksa part 1 kan ?? So , ari nie aku nak smbungg cerita untuk part 2 pulakkk...

Koranggg rasaaa apa jerr aktiviti aku wat lepass peksa ??? okayyy mesti tertanya-tanya kan ?? So , aku nak citer laaa...aku ada ekot rombongan taw lepas exam spm....yla, mama n ayah suruh aku ikott rombongan tuuu...katanya suruh aku lepaskann tension lepas penat memerah otak masa examm...So ? apa agii ? aku ponn on je laaa kan ! aha...kalau korang nak tahu jgk aku buat kerja gilaaa ...haha kerja gilaa apa je la kan ?? haha jeng jeng jeng ....aku ekot dua rombongann !!! First ,rombongan dngan cik anem ke Waterworld Afamosa Melaka n Second , rombongan dari sekolah ke Sunway Lagoon ...Nak dijadikan cerita ,, tarikh nak pergi Waterworld Afamosa Melaka n ke Sunway lagoon dekat-dekat jeeee....tak silap aku ke melaka 9/12 n ke sunwway 10,11 n 12 /12 ....So , aku dengan penat yg tak hilanggg n macam nak demam kat melaka ,terpaksa la tahan n trus ke sunway !!! SO , memang aku tak boley lupaaaa laaaa....memang penat...balek jerr umahhh ..memang tak ley tahannn...terus terbaringg..n seriusss !!!sakit badan aku...mama cakap tu lahh banyak berjalan kott...sbb tu sakit-sakit badannyaaa...okayyy , sabo je la aku -,-

okay itu baru intro je !! okay aku nak start citer !!! First , rombongan ke Waterworld Afamosa Melaka..,...Sbenarnya nie kali kdua aku pegi tempat niee... n sblum nie aku pegi ngan Seha n Nab...tapi kali niee Seha , Nab n agi sorang Fad ekot skali !!! So , aku rasa agi best la kannn ? n memang best ponnn...pagi2 lagi aku da bangunn seha kejutkannn ...siap call aku agii...aku baru terkedek-kedek nak bangunn ,,,n seha da siap daaa...So , aku apa agi kelang-kabut laa or kelibut laaa kannn...hishhh -,- thanks seha kejutkan akuu...kalo tak ? tertinggal bas laaa akuu...hehe..Sampai-sampai kat tempat bas jee Seha da adaa...perghhh cepat betoll si Seha nieee...Aku jerr lambattt ...Sorry Seha ! *hohi sambil wat muka comel ..hahaha... 

So , gitu gini gitu gini dalam pkul 8 kitaorang gerak ke sanaaa...Dalam lebihh kurangg pukul 10 or 11 gituu kitaorang sampai sanaaaa....So , excited teramat lahh kan nak mandi manda...kitaorang berempat ponn start simpan barang n kemas2 untuk main airrr...haha ..K memang best gilerrrr...tak dapat digambarkan dengan kata2...So nnti tengokla gamba yang aku share okay ? ..Nab n Fad terlebihh excited ajak aku ngn seha naik benda alahhh apa entahhh ...bentukk dy macam aiskrimmm ...tapi masya'allah...Korang nak tahu !!! macam nak tercabut jantung aku naik benda alah tuuu...Serius !!!!! ngeriii gilerrr...Sekali je la aku naek benda tuuuuu..grrrr...n okay main pnya main airr ...jam da menunjukkan pukul 3...Otokey ? aku blumm solatt agiii...So , aku pon cepat-cepat laa amek barang2 n bersihkan diri untuk solat...So , skali agi aku kelang kibut or kelibut aku ..So ,lepas solatt..kitaorang cepat2 kluar nak cari bass...tapi kitaorang cari budak2 bas takde ponnn...hishhh takkan la dyorang da tinggalkann...takkanlaaa kan ?? ohh ,,upernyaa bas parkingg kat tempat lainnn....hishh buat cuak aku jerr...n sblum naik bas,,.cik anem bagi makan !! yeahh !! syukur alhamdullillah dapat makan...yla penaat main airr kan ? konfemmm aku laparr..haha ..Terima kasih cik Anemm !!!

Lepas tuu..kitaorangg jalan-jalan sekitar melaka .kitaorang jalan-jalan sampai ke malam tahuu....n serius pemandangan bandaraya melaka pada waktu malam memang cantik..lagi dengan beca2 yg penuh dengan lampu berwarna-warni...aku teringin nak naek..tapi,,.bas parking dekat jee,So rugilaa kalo naek..Takpelaa,,lain kali kan ada ?hehe...Tak tahu nak beli apa untuk kluarga aku ? So , nampak kedai kropok yg berbagai jeniss tuu...mcm sedap je kan ? apa agiiii aku belikan mama n keluarga keropok , krepek n apa agi ek ? lupaa la..ahaha...hah itu je la kott...aku tak tahu nak beli apa ...So , maen beli je laaa..
Lebih kurang pukul 9 kot..kitaorang gerak balikk bp...So sampai umah dalam pkul 11 gituuu...k end citer kat melaka...Serius Daebak gilerrr !! Penat aku menaippp...So, nak kongsi gamba pulak lah yerrr ?? inilah serba sedikit gamba yg aku tangkapp..ahaha


See !! kami berempat ^^


Gembiraaaanyaaaa !!!



KAMI ^^


Cik MD ^^

Cik MD jalan-jalan di tengah malam ..
dengan tudung serabai n muka berminyak..haha
peduli apa aku..ahaha -,-



Okay now ,start cerita gimana aku ke sunway !!! dengan penat macam apa tu kan ,,.baru balek melaka padahalll...aku pon terus ke sunway...yg Daebak nyaaa...bukan aku sorang je buat kerja gilerr..aku , nab n fad pon samaaa...kitaorang pergi sunway jugakkk...cuma sehaa yg tak ekot...takpe seha...skurang-kurangnya ko dapat rehat kat umahh ! aku ? hish kalo kaki dapat cakap..mesti dy ckap..woi cik MD woiii berhenti la jalannn..aku da penatt...hahaha k lawakkkk...*ketawa la :D haha...

So start perjalanan nya dri skolah dalam pkul 12 or 1 gituuu.,So smpai KL dalam pkul 5 gituuu kott...n then siap2 kat masjid n bersihkan diri n solat subuh...Lepas tu sarapan ramai2 kat luar masjid...n terus pergi tugu negara n lepas tu terus ke sunwayy...So , memang best kat sunwayy...wow,CHinca !! ramai gilerrr orangg...sesak beb..sabo je laaa...walaupun tak sempat nak maen or try smua kat sanaa...tapi aku sukaa gilerrr...paling suka yg ada 3D movie tuu...3D aeh ? tah laaa...tapi memang best weyhh ! korang try la...mesti best pnyaa....haha

Okay,,lepas da penat mandi manda ..kitaorang naek bas n round2 la kannn..tak de keja lainn...haha..kitaorng pegi kat area icity,shah alam tuuuu...memang ramai orangg...aku n kawan2 masuk kat tempat ada gamba2 3D  kat trick art museum tak silap aku...masuk situu murahh jee..10 inggit je kott tak silap aku laaa...best la masuk sini...boleyy amek bnyak gambaa...n then lepas da penattt jalan tuu...kitaorang naek bas n balik bilik masing2...aku n the geng satu bilik dengan ustazah ahad ..memang best lahh kann...aha
lepastu tunggu makanan sampai, makan sesama n tido......

So ,esoknya...jalan2 kat alamanda ...aku shopping novel kat mph kau !! haha..aku beli tiga novel tahuu...haha...aku memang tak de keja lainn,...aku memang suka baca novelll....lepas jalan2 tu...kitaorang bertolak ke melaka...singgah melaka kjap...padahal smlm baru pegi melaka,,,..aku rasa org kat situ pon kenal aku , fad n nab..wawawawawa...nak wat macm mana ,..redahh jekk laaa...kat melaka aku tak beli apa2..jus beli tudung kat mydin untuk kakak n adek..mama pulak aku belikan keronsang...haha..tu je laa..
kami singgah jgk kat masjid terapung melaka...solat kat situ n amek gamba ramai2....

So, malam menjelmaa...lebih kurang pukul bape ek ? tak engat la...tapi yg pasti driver bas lambat malam tuu sampai..so kitaorng tunggu kat depan menara taming sari ramai-ramai...So ,lepas naik bas...mata aku tak ley tahann,,tertido aku...nsib da nak smpai bp aku sedarr..n aku tepon ayah suruh amekk...so sampai umah dekat tengah malam jgkk..alahai..penatnyaaa...sampai2 umah,bersihkan diri n amek minyak urut,...haha ..apa agi kan ? aku sapu minyak urut kat kaki yg dah penattt tuuu...okayy..SEKIAN. ..itujelahh cerita cuti aku untuk part 2....so nak share gamba sikit trip aku ke sunwayy...


geng kfd yg ekot rombongan ^^


aku dan hana di depan scream park !!!
oiiii takutttt....

di jambatan gantunggg...haha 


aku bersama pokok matahari..haha

dekat trick art museum...

di MPH...jom cari novell...ahaha


okay nie aku cik MD..
time nie kat toilet..
selfie kejap oiii...haha *pon boleh


okayyy..terasa kali nie post paling panjang aku taipp n banyak gamba aku share...So, aku harap korang sabo membacanyaa okay ! gomao,kamsamida, thank you,terima kasih, aligato kerana baca post saya kali ini...so ini lah cerita aktiviti masa cuti part 2...untuk part 3...tengoklaaa duluuu...penatloooo tangan menaipp..ahaha...

korang2..sbenarnya aku tengah berdebar nie nak tunngu result spm kluar..so aku harap korang doakan aku n kawan2 especially kelas 5 Zamrud n batch96 , smoga kami mendapat keputusan cemerlang SPM iaitu 9A+...insya allah ...aminn..terima kasih :)




tak sabo nak jumpa geng kfd...
alahai rindunyaa...









Photobucket
OLDER POST |
MD is here
md harap sngat dapat straight a+ for SPM 2013 :)

hey , hai, halooo n assalamualaikum pngunjung blog yg di sayangi haha *k bedekah ayat aq ! papewpon aqu hnyalah insan biasa yg ingin membuat sesuatu yg luar biasa ....insya'allah suatu ari nnti....mane tahu kan ? Okay, blog nie ,hanya suka-suki sajewk...tak de kena mngena dngn sape2 coz blog nie kira diari kedua aq :) aq nie suka shopping tau ! aq juga suka tngok citer korea ! n paling penting aq suka makan ! haha...taun nie aq SPM ...So 17 taun la kan ? bufday aq 12/12 .lahir kat bp...aq orang johor...aq harap ,aq akan jadi seorang yg baik dan menjadi kbnggaan ibu dan ayah ! ,k itu jewk la nak cakap...So,thnk you :)
Tagboard
tinggalkan jejak anda di sini :)

Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


madie fadh lyssa suhaila quna Dena Hana Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend

Facebook
Aktiviti lepas peksa PART 2
Friday, March 7, 2014 ★ 9:11 AM │ (0) angels

Hello , haiiii , aneoseyo ...hehe ... okay ari niee macam bosann jee..ohoho yla mcm takde kerja nak wat kann ? ahah ...slalunya tolong mama gosok baju adik , baca novel n tngok citer korea....tapi malam nie mcm menggilaa nak update blogg...so , apa agi pinjam laptop abang n start update ! okay sblum nie cerita pasal aktiviti lepas peksa part 1 kan ?? So , ari nie aku nak smbungg cerita untuk part 2 pulakkk...

Koranggg rasaaa apa jerr aktiviti aku wat lepass peksa ??? okayyy mesti tertanya-tanya kan ?? So , aku nak citer laaa...aku ada ekot rombongan taw lepas exam spm....yla, mama n ayah suruh aku ikott rombongan tuuu...katanya suruh aku lepaskann tension lepas penat memerah otak masa examm...So ? apa agii ? aku ponn on je laaa kan ! aha...kalau korang nak tahu jgk aku buat kerja gilaaa ...haha kerja gilaa apa je la kan ?? haha jeng jeng jeng ....aku ekot dua rombongann !!! First ,rombongan dngan cik anem ke Waterworld Afamosa Melaka n Second , rombongan dari sekolah ke Sunway Lagoon ...Nak dijadikan cerita ,, tarikh nak pergi Waterworld Afamosa Melaka n ke Sunway lagoon dekat-dekat jeeee....tak silap aku ke melaka 9/12 n ke sunwway 10,11 n 12 /12 ....So , aku dengan penat yg tak hilanggg n macam nak demam kat melaka ,terpaksa la tahan n trus ke sunway !!! SO , memang aku tak boley lupaaaa laaaa....memang penat...balek jerr umahhh ..memang tak ley tahannn...terus terbaringg..n seriusss !!!sakit badan aku...mama cakap tu lahh banyak berjalan kott...sbb tu sakit-sakit badannyaaa...okayyy , sabo je la aku -,-

okay itu baru intro je !! okay aku nak start citer !!! First , rombongan ke Waterworld Afamosa Melaka..,...Sbenarnya nie kali kdua aku pegi tempat niee... n sblum nie aku pegi ngan Seha n Nab...tapi kali niee Seha , Nab n agi sorang Fad ekot skali !!! So , aku rasa agi best la kannn ? n memang best ponnn...pagi2 lagi aku da bangunn seha kejutkannn ...siap call aku agii...aku baru terkedek-kedek nak bangunn ,,,n seha da siap daaa...So , aku apa agi kelang-kabut laa or kelibut laaa kannn...hishhh -,- thanks seha kejutkan akuu...kalo tak ? tertinggal bas laaa akuu...hehe..Sampai-sampai kat tempat bas jee Seha da adaa...perghhh cepat betoll si Seha nieee...Aku jerr lambattt ...Sorry Seha ! *hohi sambil wat muka comel ..hahaha... 

So , gitu gini gitu gini dalam pkul 8 kitaorang gerak ke sanaaa...Dalam lebihh kurangg pukul 10 or 11 gituu kitaorang sampai sanaaaa....So , excited teramat lahh kan nak mandi manda...kitaorang berempat ponn start simpan barang n kemas2 untuk main airrr...haha ..K memang best gilerrrr...tak dapat digambarkan dengan kata2...So nnti tengokla gamba yang aku share okay ? ..Nab n Fad terlebihh excited ajak aku ngn seha naik benda alahhh apa entahhh ...bentukk dy macam aiskrimmm ...tapi masya'allah...Korang nak tahu !!! macam nak tercabut jantung aku naik benda alah tuuu...Serius !!!!! ngeriii gilerrr...Sekali je la aku naek benda tuuuuu..grrrr...n okay main pnya main airr ...jam da menunjukkan pukul 3...Otokey ? aku blumm solatt agiii...So , aku pon cepat-cepat laa amek barang2 n bersihkan diri untuk solat...So , skali agi aku kelang kibut or kelibut aku ..So ,lepas solatt..kitaorang cepat2 kluar nak cari bass...tapi kitaorang cari budak2 bas takde ponnn...hishhh takkan la dyorang da tinggalkann...takkanlaaa kan ?? ohh ,,upernyaa bas parkingg kat tempat lainnn....hishh buat cuak aku jerr...n sblum naik bas,,.cik anem bagi makan !! yeahh !! syukur alhamdullillah dapat makan...yla penaat main airr kan ? konfemmm aku laparr..haha ..Terima kasih cik Anemm !!!

Lepas tuu..kitaorangg jalan-jalan sekitar melaka .kitaorang jalan-jalan sampai ke malam tahuu....n serius pemandangan bandaraya melaka pada waktu malam memang cantik..lagi dengan beca2 yg penuh dengan lampu berwarna-warni...aku teringin nak naek..tapi,,.bas parking dekat jee,So rugilaa kalo naek..Takpelaa,,lain kali kan ada ?hehe...Tak tahu nak beli apa untuk kluarga aku ? So , nampak kedai kropok yg berbagai jeniss tuu...mcm sedap je kan ? apa agiiii aku belikan mama n keluarga keropok , krepek n apa agi ek ? lupaa la..ahaha...hah itu je la kott...aku tak tahu nak beli apa ...So , maen beli je laaa..
Lebih kurang pukul 9 kot..kitaorang gerak balikk bp...So sampai umah dalam pkul 11 gituuu...k end citer kat melaka...Serius Daebak gilerrr !! Penat aku menaippp...So, nak kongsi gamba pulak lah yerrr ?? inilah serba sedikit gamba yg aku tangkapp..ahaha


See !! kami berempat ^^


Gembiraaaanyaaaa !!!



KAMI ^^


Cik MD ^^

Cik MD jalan-jalan di tengah malam ..
dengan tudung serabai n muka berminyak..haha
peduli apa aku..ahaha -,-



Okay now ,start cerita gimana aku ke sunway !!! dengan penat macam apa tu kan ,,.baru balek melaka padahalll...aku pon terus ke sunway...yg Daebak nyaaa...bukan aku sorang je buat kerja gilerr..aku , nab n fad pon samaaa...kitaorang pergi sunway jugakkk...cuma sehaa yg tak ekot...takpe seha...skurang-kurangnya ko dapat rehat kat umahh ! aku ? hish kalo kaki dapat cakap..mesti dy ckap..woi cik MD woiii berhenti la jalannn..aku da penatt...hahaha k lawakkkk...*ketawa la :D haha...

So start perjalanan nya dri skolah dalam pkul 12 or 1 gituuu.,So smpai KL dalam pkul 5 gituuu kott...n then siap2 kat masjid n bersihkan diri n solat subuh...Lepas tu sarapan ramai2 kat luar masjid...n terus pergi tugu negara n lepas tu terus ke sunwayy...So , memang best kat sunwayy...wow,CHinca !! ramai gilerrr orangg...sesak beb..sabo je laaa...walaupun tak sempat nak maen or try smua kat sanaa...tapi aku sukaa gilerrr...paling suka yg ada 3D movie tuu...3D aeh ? tah laaa...tapi memang best weyhh ! korang try la...mesti best pnyaa....haha

Okay,,lepas da penat mandi manda ..kitaorang naek bas n round2 la kannn..tak de keja lainn...haha..kitaorng pegi kat area icity,shah alam tuuuu...memang ramai orangg...aku n kawan2 masuk kat tempat ada gamba2 3D  kat trick art museum tak silap aku...masuk situu murahh jee..10 inggit je kott tak silap aku laaa...best la masuk sini...boleyy amek bnyak gambaa...n then lepas da penattt jalan tuu...kitaorang naek bas n balik bilik masing2...aku n the geng satu bilik dengan ustazah ahad ..memang best lahh kann...aha
lepastu tunggu makanan sampai, makan sesama n tido......

So ,esoknya...jalan2 kat alamanda ...aku shopping novel kat mph kau !! haha..aku beli tiga novel tahuu...haha...aku memang tak de keja lainn,...aku memang suka baca novelll....lepas jalan2 tu...kitaorang bertolak ke melaka...singgah melaka kjap...padahal smlm baru pegi melaka,,,..aku rasa org kat situ pon kenal aku , fad n nab..wawawawawa...nak wat macm mana ,..redahh jekk laaa...kat melaka aku tak beli apa2..jus beli tudung kat mydin untuk kakak n adek..mama pulak aku belikan keronsang...haha..tu je laa..
kami singgah jgk kat masjid terapung melaka...solat kat situ n amek gamba ramai2....

So, malam menjelmaa...lebih kurang pukul bape ek ? tak engat la...tapi yg pasti driver bas lambat malam tuu sampai..so kitaorng tunggu kat depan menara taming sari ramai-ramai...So ,lepas naik bas...mata aku tak ley tahann,,tertido aku...nsib da nak smpai bp aku sedarr..n aku tepon ayah suruh amekk...so sampai umah dekat tengah malam jgkk..alahai..penatnyaaa...sampai2 umah,bersihkan diri n amek minyak urut,...haha ..apa agi kan ? aku sapu minyak urut kat kaki yg dah penattt tuuu...okayy..SEKIAN. ..itujelahh cerita cuti aku untuk part 2....so nak share gamba sikit trip aku ke sunwayy...


geng kfd yg ekot rombongan ^^


aku dan hana di depan scream park !!!
oiiii takutttt....

di jambatan gantunggg...haha 


aku bersama pokok matahari..haha

dekat trick art museum...

di MPH...jom cari novell...ahaha


okay nie aku cik MD..
time nie kat toilet..
selfie kejap oiii...haha *pon boleh


okayyy..terasa kali nie post paling panjang aku taipp n banyak gamba aku share...So, aku harap korang sabo membacanyaa okay ! gomao,kamsamida, thank you,terima kasih, aligato kerana baca post saya kali ini...so ini lah cerita aktiviti masa cuti part 2...untuk part 3...tengoklaaa duluuu...penatloooo tangan menaipp..ahaha...

korang2..sbenarnya aku tengah berdebar nie nak tunngu result spm kluar..so aku harap korang doakan aku n kawan2 especially kelas 5 Zamrud n batch96 , smoga kami mendapat keputusan cemerlang SPM iaitu 9A+...insya allah ...aminn..terima kasih :)




tak sabo nak jumpa geng kfd...
alahai rindunyaa...









Photobucket
OLDER POST |